TECHTALK

Quasar beschikt over de laatste technieken en de premium producten. Onze gespecialiseerde wielbouwers assembleren niet alleen te wielen, zij doen ook service en onderhoud voor diverse wielmerken. Hierdoor zien zij continue wat er verbetert kan worden en vertalen dit door naar het design- en ontwikkelteam. Vervolgens worden alle velgen aerodynamisch getest. Onze wielen voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen en hebben een UCI certificaat.  

Alle Quasar Carbon wielen zijn voorzien van een Cobalt braking surface, tot wel 35% meer remkracht ten opzichte van traditionele carbon velgen, betere temepratuur geleiding en een langere levensduur.

Alle Quasar Carbon wielen worden gemaakt van de hoogste kwaliteit UD [Uni Directional] Carbon.
Met als resultaat een velg met de hoogst mogelijke ‘‘Strength – to –Weight” Ratio.

Wanneer u kracht op de pedalen levert, geeft dit rotatie-kracht op het tandwiel. Dit resulteert in ongewenste flex van het wiel en onvermijdelijk verlies van energie. Quasar heeft dit klassieke probleem opgelost met een 2: 1 spaakpatroon. Door een verdubbeling van de spaken in de kritieke zones.
Als gevolg daarvan zijn er twee spaken, die de functie van één verslapping en torsie beperken . Dankzij dit systeem zijn spaakspanningen gelijkmatiger en evenwichtiger verdeeld tussen drive en non-drive side en wordt de levensduur van de velg, naaf en spaken verlengd.

Additional info